Header Ads

 Борис Болотов

Волонтери натрапили на переписку з інформацією про можливі причини ліквідації терориста Мозгового


В руки українських хакерів і волонтерів потрапили документи, які допоможуть внести ясність в передумови ліквідації одного з ватажків "ЛНР" Олексія Мозгового. Про це повідомляється на сайті волонтерського співтовариства InformNapalm, передають Патріоти України.
У кількох поштових скриньках російських активістів та журналістів, які працюють на Донбасі, були знайдені листи з документами з особового комп'ютера Олексія Мозгового: хтось переслав його особисту переписку в Skype, ВКонтакте, а також деякі файли. З листів про Мозгового волонтерам стало відомо, що з грудня 2014 року він активно спілкувався з якимось інформаційним активістом під псевдонімом "Діва".
У InformNapalm показали всю 240-сторінкову переписку Мозгового, його особистого секретаря Самелюк і "Діви". Саме спілкування, як зазначають волонтери, йде від імені то жінки, то чоловіки. "Діва" нібито знаходиться то в Києві, то в Москві, вхожий (а) у безліч кабінетів.
Уміло направляє бойовий запал Мозгового в інформаційно-революційне русло і курирує канал на YouTube, розповідає йому, як вести себе при зустрічах з журналістами і військовими. Під кінець листування Мозговий повністю йде на поводу у "Діви".
"Судячи з маніпулятивного стилю, з Мозговим дійсно могли працювати кілька професійних психологів, які дуже вміло проаналізували його психотип і, по суті, протягом кількох місяців повністю підпорядкували собі цього польового командира", - вважають в InformNapalm.
У листуванні "Діва" пропонує Мозговому зареєструвати громадський рух, почати спілкуватися з українською владою безпосередньо, а також вийти на Путіна. І Мозговий відправляє запити в адміністрацію президента РФ.
На думку "Діви", власна громадська організація в Україні потрібна Мозговому для того, щоб увійти в переговорний процес за мінським формату. Таким чином, з хоча і відомого, але все ж одного з багатьох польових командирів Мозговий може стати видатним політиком "ЛНР".
І вести пряме спілкування з російськими кураторами. Більш того, 14 травня 2015 року "Діва" сама відправляє лист в адміністрацію президента Росії і пропонує Мозгового з його новоспеченою організацією в якості третьої сили на Донбасі, з якої можуть домовлятися в Росії, Україні і в усьому світі.
"Мабуть, звернення безпосередньо до Путіна трохи сплутало плани московських кураторів на Донбасі, і Мозгового вирішено було прибрати. Він був потрібен як польовий командир, а ось ліпити з нього самостійного політика ніхто не збирався", - підсумували волонтери.
Як відомо, 23 травня 2015 року автомобіль Мозгового був підірваний і обстріляний на трасі Алчевськ - Луганськ. Це стало вже другим замахом на нього в 2015 році: раніше, в березні, авто Мозгового вже підривали, але в той раз він отримав тільки легкі поранення.
За версією "влади ЛНР", це була справа рук таємничої "української ДРГ", але неофіційно бойовики швидше пов'язують ліквідацію Мозгового з Плотницьким і кураторами з ФСБ.