Header Ads

 Борис Болотов

У НАТО шукають способи стримування Росії, – МЗС Канади


Стратегія НАТО стосовно Росії передбачає з одного боку – потужні заходи стримування, а з іншого – постійний пошук діалогу

Пише depo.ua/
Про це в інтерв'ю виданню Diplomat & International Canada розповів міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.
"Усі члени НАТО колективно забезпечують потужне стримування неприйнятної поведінки Росії, у той же час шукаючи міцного діалогу, аби уникнути ескалації", - сказав Діон.
За його словами, Канада дотримується тієї ж стратегії. "Це не моя стратегія, а НАТО та наших союзників. Усі роблять так, окрім Канади у минулому – втім, тепер і ми теж", - наголосив дипломат.
Він нагадав, що під час Варшавського саміту улітку цього року НАТО ухвалило кілька важливих рішень, направлених на підвищення безпеки Європи, зокрема вирішило розмістити війська у прикордонних із Росією країнах.
"Головною метою стримування є уникнення конфліктів. Демонструючи рішучість, союзники по НАТО прагнуть відрадити потенційних противників від використання військових засобів замість дипломатичних", - пояснив Діон.
Він додав, що задля захисту своїх членів та збереження стабільності у Європі, "НАТО буде об’єднаним та готовим відповісти на загрози з усіх напрямків".
Нагадаємо, під час Варшавського саміту НАТО Канада погодилася надіслати військовий батальйон близько 500 осіб разом із технікою на постійну місію у Латвію для стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнуть свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.