Header Ads

 Борис Болотов

У «ДНР» заявили про наступ ЗСУ на півдні Донецької області


У так званому «міністерстві оборони» самопроголошеної «ДНР» заявили, що українські війська розпочали атаку у районі села Ленінське (нині Ужівка) Новоазовського району, що на півдні Донеччини. 
Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на представника «міноборони ДНР». Новину передає «Преса України».
«Українські підрозділи, порушуючи свої зобов'язання з припинення вогню, сьогодні з 13:50 почали атакувати наші позиції. У даний час йде бій», - сказав представник терористичної влади.
За його словами, українські військові провели артилерійську підготовку із застосуванням 152-мм озброєння. Після цього ЗСУ у складі однієї роти перейшли у наступ у районі села Ленінське, атака при цьому здійснюється за підтримки мінометного вогню. 
Нагадаємо, напередодні ватажок терористичної «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко заявив, що бойовики підбили гелікоптер Збройних сил України. 
У штабі АТО цю інформацію спростували. За словами речника Міноборони України Андрія Лисенка, бойовики не могли збити український вертоліт, оскільки така авіація використовується силами АТО лише у транспортних цілях. «Просто фізично збити бойовий вертоліт, який відсутній у повітряному просторі, неможливо», - пояснив він.
Президент Петро Порошенко вражаючим відеороликом привітав українців з Днем захисника України: