Header Ads

 Борис Болотов

"Дух українського народу неможливо знищити!", - відомий священик вітає патріотів зі Святом Покрова та з Днем захисника України


Священик Української православної Церкви дякує нашим захисникам та вітає воїнів і усіх українців із сьогоднішніми святами. Сльози жорстокого болю за кожного полеглого бійця та гордість за Україну - те, про що варто не забувати. Вітання передають Патріоти України.
"В цей величний та значний день від щирого серця вітаю співвітчизників зі Святом Покрова Божої Матері. А також вітаю та низько вклоняюся перед Воїнами - захисниками нашої України.
Сьогоднішнє свято вносить в душу людини не лише думки про неосяжну велич Божу, Його ласку до людей, відповідальність християнина перед Вічністю, але й сльози жорстокого болю за кожного загиблого бійця.
Розмірковуючи про роль не лише української армії, а й незламного духу української свободи, поринаєш у спогади - згадки про українців ще з 8-9 столітть від турецьких, грецьких та іранських істориків, які описували наших пращурів та наперебій славили їх, насамперед за незламну силу духу. "Коли вони йшли на війну, вони боролися до перемоги чи до смерті - вони ніколи не відступали".
Радіє серце, що за стільки віків нічого не змінилося. Наші мужні чоловіки боронять свою землю від ворога, не лише з новітньою зброєю в руках, якої, на жаль, не завжди вистачає, але й готові голими руками рвати ворога, який зазіхає на наш рідний край.
Радіє серце і за наших жінок, котрі зараз, як і у давнину - зі своїми чоловіками, допомагають армії, збирають кошти, служать надійним тилом.
Озираючись на історію та аналізуючи її, постає питання: як українці змогли за стільки часу (більше 12 віків!), на відміну від багатьох інших країн, залишитись тими ж самими - люблячими патріотами своєї землі? В мене відповідь лише одна: український народ через віки проніс дуже важливу річ - розуміння необхідності єдності своїх патріотів між собою. Бо саме ця єдність та любов до своєї землі - це два крила, які можуть нести та надихати.
Дух українського народу - як славетний птах фенікс - його неможливо знищити. Він відроджується, як би його не намагалися знищити зовнішні та внутрішні вороги.
Любі брати та сестри! Ще раз вітаю вас зі святом Покрови, з Днем захисника України, бажаю міцного здоров'я та кличу Боже благословіння на кожного українського бійця, щоб Господь Своєю ласкою захищав та допомагав не втратити віру, йти вперед, перемогти та повернутись додому живим!
Щиро ваш, ієрей УПЦ МП Лука Радванський".