Header Ads

 Борис Болотов

Аваков жорстко відповів на слова Олланда про вибори на Донбасі


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков гостро відреагував на слова французького президента Франсуа Олланда, озвучені напередодні в ЗМІ, про те що на Донбасі повинні бути проведені місцеві вибори, а вже потім повернення прикордонного контролю Україні. Міністр попросив Олланда не продавати велику європейську країну і не вказувати Києву йти на мирову з терористами.
Новину повідомляє «Преса України».
Авакова розлютили слова французького президента про те, що на Донбасі спочатку потрібно провести місцеві вибори, а вже потім повертати Києву контроль над кордонами на Сході. Він вважає позицію Франції і висловлювання її представників потворними, тому що на Донбасі гинуть воїни якраз таки за європейські цінності.
«І я кажу Вам, пане Олланд, що не смійте вказувати нам віддавати території України і мільйони життів наших громадян - під путінський режим, тому що так вам здається зручним! Ви взялися допомогти Україні зупинити агресію Росії? Ви, як представник великої Франції, взялися від імені демократичної Європи зупинити агресора, який напав на Україну - так робіть це, а не віддавайте Україну, відкуповуючись від Путіна розділом нашої країни! Не продавайте на вульгарною політичною ярмарку найбільший європейський народ, що вийшов за ідеали європейських загальнолюдських цінностей на Майдан і віддав за це життя своїх кращих синів і дочок!» - заявив глава українського МВС.
Аваков відсилає Олланда до уроків історії, коли Європа, за його словами, довгий час попускала гітлерівському режиму, поки це не привело до плачевних наслідків. Також хороший в цьому випадку, на його думку, буде і приклад Сирії. Міністр стверджує, що реальною допомогою і підтримкою України, країни ЄС зможуть зупинити путінську агресію і не дозволити їй просуватися далі.
«Не тіште себе ілюзіями - створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей, і не умиротворяйте агресора! Дуже розраховую, що мою позицію підтримує більшість міністрів Кабінету міністрів України і більшість членів парламенту. Розраховую, що крізь еківоки «дипломатичних танців», Вам, пане Президенте, стане зрозуміло, що Україна не збирається купувати свою свободу і незалежність, а збирається за них битися! І розраховує на підтримку друзів, а не зраду попутників», - резюмував міністр. 
Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що виконання «Мінська» є єдиним способом вирішення конфлікту на Донбасі. Для цього Україна повинна провести вибори на окупованих територіях, і тільки після цього буде йти мова про повернення Києву контролю над кордоном.
Раніше Арсен Аваков влаштував словесну перепалку з головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі.