Header Ads

 Борис Болотов

Stratfor оцінив ймовірність військового зіткнення США та Росії


Аналітики американської приватної розвідувальної компанії Stratfor прогнозують, що до кінця 2016 року зросте ризик військового зіткнення США та Російської Федерації у Сирії. 
Новину повідомляє «Преса України».
Так, на думку експертів, найближчим часом співпраця Вашингтону та Москви у Сирії буде мінімальною, так як обидві сторони не налаштовані на вирішення конфлікту дипломатичним шляхом. 
Як зазначається, США до кінця цього року зосередяться на наступі на позиції терористичної організації «Ісламська держава» у Мосулі та Рацці. Фахівці стверджують, що Вашингтон не готовий до «конструктивного торгу», так як скоро закінчується президентський термін нинішнього лідера країни Барака Обами.
Росія, у свою чергу, спрямовуватиме свої зусилля на дотримання військової тактики, відмовившись при цьому від «дипломатичних суперечок».
«У четвертому кварталі потенціал зіткнення (Росії і США - ред.) зросте, враховуючи, що Вашингтон посилює сунітських повстанців в Сирії і позбавляє пріоритетності політику діалогу з Москвою», - наголосили аналітики.
У Stratfor також відзначили суттєву роль, яку відіграють у ситуації у Сирії, інші регіональні гравці. Мова йде, зокрема, про турецькі війська. Аналітики прогнозують, що вони будуть просуватися на південь Сирії під прикриттям військових США з метою зменшення ризиків зіткнення з Росією.
Нагадаємо, раніше Вашингтон заявив, що припиняє діалог з Москвою стосовно сирійського врегулювання.
Тим часом держсекретар США Джон Керрі звинуватив Росію у військових злочинах у Сирії: