Header Ads

 Борис Болотов

День гідності і свободи в Україні: 18 тис силовиків, перекриті вулиці, металодетектори (ВІДЕО)


В Україні 21 – 22 листопада відзначають День гідності і свободи. У ці дні українці згадують події Євромайдану у 2014 році і вшановують загиблих героїв революції. Очікується, що в заходах приймуть участь до 66 тисяч громадян. Тим часом Київ заявляє про підвищений рівень загрози терористичних актів. Силовики перекривають і патрулюють центри міст, встановили й металодетектори.
Новину повідомляє «Преса України».
У прес-службі Націполіції України повідомили, що в День гідності та свободі в Україні заплановано чотири сотні масових заходів, у яких візьмуть участь близько 66 тисяч українців. З 6:30 частина Києва вже перекрита правоохоронцями. Правопорядок в населених пунктах будуть забезпечувати 18 тисяч силовиків, серед яких 15 тисяч – поліцейські та ще 3 тисячі – нацгвардійці. Заходи безпеки посилені: не виключений обшук учасників масових заходів, наприклад, у Києві.
«На вул. Хрещатик встановили металопластикові детектори. Щоб потрапити всередину в бік Майдану Незалежності, треба показати все, що знаходиться в сумках, правоохоронцям. З боку Європейської площі стоїть кордон з машин патрульної поліції і Національної гвардії. Пропускають тільки автомобілі правоохоронців», - розповіла журналістка одного із телеканалів.
У міністра внутрішніх справ Арсена Авакова пояснюють: такі заходи виправдані, адже в Україні в ці дні оголошений підвищений рівень терористичних загроз. Не виключені провокації з боку проросійських сил. При цьому вони можуть прикриватися патріотичними гаслами і риторикою.
«Правоохоронці будуть перебувати в режимі посиленого несіння служби до 24-25 листопада.
В місцях проведення заходів і місцях масового скупчення людей 21 листопада будуть встановлені рамки с металошукачами, наряди поліцейських з металодетекторами, працюватимуть кінологи та оперетивники в цивільному. Крім, того, рух транспорту в центрі столиці буде обмежений. 
Всі ці заходи обумовлені виключно необхідністю захисту життя, прав і свобод мирних украінських громадян, в першу чергу тих, що візьмуть участь в заходах», - пояснив радник Авакова Зорян Шкіряк.