Header Ads

 Борис Болотов

Шокуючий факт: Економіст знайшов помилку Кабміну, через яку українці змушені платити за опалення вдвічі більше.


Український уряд допустив грубу помилку в розрахунку ціни опалення для населення країни, яка обернулася величезною переплатою для простих громадян в нових платіжках. Про це пише відомий український економіст Володимир Дейнега в статті для видання ZN.UA, повідомляють Патріоти України.
За його словами, прорахунок призводить до дублювання та подвійного врахування тривалості опалювального періоду і змушує українців відразу в два рази більше платити за збільшення періоду, коли квартири забезпечуються опаленням. Дейнега зазначив, що в жовтні нинішнього року зазначена помилка в розрахунках вже привела до помилкового нарахування додаткових 50 % до підсумкової суми всіх комунальних платежів за опалення для українців.
Експерт навів як приклад ситуацію, яка склалася з оплатою за тепло в жовтні в Чернівцях. Він зазначив, що для місцевих жителів ціна опалення повинна скласти 22,61 грн / кв., але вони отримали квитанції на оплату з набагато вищими тарифами 33,05 грн / кв. м. На даний момент реакції чиновників Кабміну на розрахунки економіста немає.