Header Ads

 Борис Болотов

СБУ відкрила провадження проти Охлобистіна за статтею про тероризм


СБУ порушила проти одіозного російського актора Іван Охлобистіна кримінальне провадження. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська, передають 
Патріоти України.
"Після публічної підтримки Охлобистіним ідей "русского мира", радісного вітання "русской весны" в Україні, а також висловлювань на підтримку діяльності терористичної структури "ДНР", агресії проти України з боку РФ та анексії АР Крим, Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення Охлобистіним І.І. злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України", - написала вона.
За словами Гітлянської, культурний обмін між РФ і терористами ОРДЛО виходить на новий рівень. "Російська кіноіндустрія "подарувала" т.зв. "ДНР" відомого актора та маловідомого у минулому "батюшку" московського патріархату Ваню Охлобистіна. Новоспечений "громадянин ДНР", отримавши паспорт з рук не менш видатної постаті ‒ голови "маладой республіки" Олександра Захарченка, помітно розчулився та назвав ДНР "оплотом та форпостом російського миру", - додала речниця СБУ, зазначивши, що також Охлобистін пообіцяв бойовикам допомогу пропагандистського характеру шляхом реалізації відповідних кінопроектів.
За даними спецслужб, росіянин під час виступу перед численними російськими кадровими військовими та найманцями заявив: "Скажіть, будь ласка, а ви ніколи не замислювалися над такою відомою фразою: "безглуздий і нещадний російський бунт"? А сенс такий - російський мужик нічого змінювати не хоче, він так побешкетує, покипішує і додому. У цьому основа всієї російської державності", - запевнив Охлобистін.
Нагадаємо, 30 листопада, Охлобистін отримав "паспорт з громадянством "ДНР". Своєю чергою, актор заявив, що продовжує залишатися громадянином Росії і не розділяє "поняття громадянин "ДНР" і громадянин РФ".