Header Ads

 Борис Болотов

Яку небезпеку приховує призов офіцерів запасу


Випускники військових кафедр при українських вишах проходитимуть додаткову підготовку, щоб не стати в зоні проведення АТО «гарматним м’ясом»
Про це Politeka розповів один із засновників спілки офіцерів Георгій Манчуйленко, коментуючи рішення Генерального штабу про призов на військову службу офіцерів запасу.
Пише 24news.org.ua
«Ухвалюючи подібне рішення, Генштаб зобов’язаний подбати про попередню підготовку таких офіцерів. Нехай навіть це буде скорочений варіант – 3 місяці. Але за цей час вони хоча б встигнуть пригадати ту військову спеціальність, яку отримали на військовій кафедрі. Робиться це для того, якщо вони раптом потраплять у зону проведення АТО, то щоб не були так званим «гарматним м’ясом», – зазначив він.
Також Манчуйленко пояснив, чому не варто також виключати «добровільно-примусового» відрядження в АТО.
«Якщо ж говорити про те, чи це відбуватиметься під приводом «добровільно-примусово», то тут необхідно згадати простих мобілізованих солдатів. Їх же не питають, хочуть вони там служити чи ні. Це буде свого роду гуманним підходом із боку влади», – наголосив він.
За його словами, це перший випадок за 2,5 року війни з Російською Федерацією, коли українська влада звернула увагу на підготовку військовослужбовців цієї категорії.
Як раніше повідомляла Politeka, Генеральний штаб України та Міністерство оборони планують у 2017 році залучити на військову службу чотири тисячі випускників військових кафедр. За словами полковника військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка Олега Паранича, у перший призов потраплять випускники «корисних» спеціальностей: танкістів, артилеристів, психологів.