Header Ads

 Борис Болотов

Розірвання чи перегляд контракту не було: На заводі імені Малишева прокоментували "відмову" Таїланду від закупівлі українських танків


Держпідприємство "Завод ім Малишева" заявило про продовження виконання контракту на поставку основних бойових танків (ОБТ) "Оплот" до Таїланду. В даний час йде підготовка до отримання тайським замовником чергової партії бронетехніки. Про це повідомили у прес-службі заводу, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.
"На сьогоднішній день ніякої офіційної інформації про розірвання або перегляд умов контракту на виготовлення і поставку ОБТ "Оплот" до Таїланду від тайського замовника ми не отримували. Виконання контракту йде згідно із затвердженим графіком. Найближчим часом очікується приймання замовником чергової партії бронетехніки. Виконання тайського контракту в повному обсязі планується завершити в цьому році", - розповіли в прес-службі.
Як раніше повідомлялося, Таїланд начебто відмовився купувати танки в України і вибрав Китай. Міністр оборони Таїланду відвідав Китай і вибрав виробника через співвідношення ціни і якості. Також Китай стане консультантом Таїланду з питання спільних інвестицій в танкобудування та використання машин.
Контракт підписаний на поставку 28 одиниць техніки VT-4 з можливістю збільшення кількості танків надалі. За словами генерала Вонгсумона, основною проблемою в комплектації армії країни став контракт з Україною, яка повинна була поставити тайській армії в жовтні 2017 року 49 танків "Оплот", але після того, як з постачанням почалися проблеми, армійський комітет країни, що приймає рішення про закупівлю техніки, вирішив скоротити кількість танків, що купуються в Україні і замість цього купувати в Китаї.