Header Ads

 Борис Болотов

"Кримська війна"-2017: Британські винищувачі візьмуть під захист небо над Чорним морем

Чотири британських винищувачі Typhoon вирушили на базу НАТО в сусідній від України Румунії в період, коли над відносинами ЄС з Росією нависла напруженість. Про це повідомляє Daily Mail, передають 
Патріоти України.
Тереза Мей санкціонувала направлення ресурсів британських ВПС для патрулювання неба над Чорним морем разом з місцевими літаками, щоб убезпечити східноєвропейські країни в умовах посилення агресії з боку Володимира Путіна. Сучасний пристрій дозволить пілотам миттєво відрізняти союзників від ворогів, пересуваючись на надзвукових швидкостях вночі або в погану погоду.
Літаки проведуть до чотирьох місяців на авіабазі ім. Михайла Когальнічану на південному сході Румунії. “Тайфун” спочатку створювався, як винищувач для завоювання переваги в повітрі, але в ході розробки та експлуатації він отримав можливість наносити удари по наземним цілям, перетворившись у багатоцільовий бойовий літак. Typhoon прийнятий на озброєння військово-повітряних сил Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Австрії та Саудівської Аравії.