Header Ads

 Борис Болотов

"До 2018 року "Укрзалізниця" розділиться на 5 компаній" - Балчун про стратегію модернізації підприємства

Державне акціонерне товариство "Укрзалізниця" впродовж поточного і наступного року планує розділитись на 5 компаній. Про це голова правління держтовариства Войцех Балчун заявив під час представлення Стратегії модернізації ПАТ "Укрзалізниця" 2017-2021 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу компанії.
Місією ПАТ «Укрзалізниця» визначено забезпечення стійкого розвитку України за рахунок надання якісних і доступних транспортних послуг. Для цього розроблений механізм організаційних заходів, що має на меті перетворення компанію на лідера транспортно-логістичного ринку не лише України, а й Європи.
Стратегією розвитку передбачено продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури. Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше.
"Бізнес-модель ПАТ "Укрзалізниця" буде побудована на п’яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс. Упродовж поточного та наступного років будуть створені всі компанії за сегментами ринку," – зазначається в повідомленні.
Окрім того, у вантажному секторі, крім традиційних перевезень, будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень. Щодо пасажирського сектору, то у 2018 році планується створити шість регіональних компаній з приміських перевезень та вокзальну компанію. Щодо тягового рухомого складу – буде створена окрема компанія, оператор тяги.