Header Ads

 Борис Болотов

І в окупанта надія помирає останньою: "Влада" Криму перепровіряє наявність підземних джерел прісної води

Підконтрольне Кремлю міністерство екології та природних ресурсів Криму вважає підземні води "найбільш гарантованим" джерелом водопостачання населення півострова. Зараз "Кримгеологія" проводить роботу з переоцінки запасів родовищ підземних вод. Про це йшлося на нараді з питання розвитку системи водозабезпечення на території Криму, повідомляють Патріоти України із посиланням на Крим.Реалії.
Голова міністерства Геннадій Нараєв зазначив, що основними факторами, що впливають на стан підземних вод, є метеорологічні умови та господарська діяльність. "Відбір підземних вод експлуатаційними свердловинами, криницями та джерелами в 2016 році становить 261 тисяч м3/добу. Для господарсько-питних цілей використано 206 тисяч м3/добу, для виробничо-технічних - 46 тисяч м3/добу, для сільськогосподарського водопостачання - 9 тисяч м3/добу", - йдеться у повідомленні.
При цьому на нараді визнали, що величина відбору підземних вод у 2016 році "за низкою об'єктивних і суб'єктивних причин" є заниженою, оскільки відзвітувало близько 40 % водокористувачів. Директор кримського держпідприємства "Кримгеологія" Олександр Топорков розповів, що в 2016 році в Криму провели роботи з моніторингу підземних вод, досліджували 84 свердловини і 12 джерел у гірському Криму.
Після анексії Криму Росією Україна припинила подавати воду на півострів по Північно-Кримському каналу, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал.