Header Ads

 Борис Болотов

КРЕАТИВНО!! Ініціатори пропонують створити конкурента «Вконтакте» – «БандерівецьЮА»

На сайті Президента України зареєстровані кілька петицій, що стали наслідком заборони на території нашої держави російських соцмереж «Вконтакте» та «Одноклассники».
Згідно з однією ініціативою, українці вимагають скасувати блокування популярних соцмереж.
«Це величезна рекламна платформа, яка допомагає в реалізації вітчизняного продукту, творчості, контенту. Втрата цієї платформи вкрай негативно позначиться на вітчизняному виробникові будь-якого виду товарів, послуг та івентів. Дане рішення адміністрації президента несе низку негативних наслідків», – йдеться у тексті.
«Крім того, українські користувачі тримають у цій соцмережі багато власних даних, таких як фотографії, відеозаписи. Заборона «ВКонтакте» призведе до втрати цими людьми їхніх же даних», – пише автор.
Станом на ранок 17 травня чотири петиції із закликом зупинити блокування «Вконтакте», «Одноклассники» та Mail.ru зібрали 151, 415, 488 та 731 голос із 25 тисяч необхідних.
Інша частина активних українців пропонує створити потужну соціальну мережу, яка замінить «Вконтакте» та стане головним конкурентом російської соцмережі.
З цього приводу зареєстровано дві петиції. Один з авторів навіть пропонує назву – «ВУкраїні» або «БандерівецьЮА». Ці ініціативи зібрали 98 та 35 голосів відповідно з 25 тисяч необхідних.
Нагадаємо, Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, під санкції потрапили «Яндекс», «Мейл.РУ ГРУП», «Вконтакте» та «Одноклассники».  Крім того, санкції торкнуться й низки російських ЗМІ. Зокрема, йдеться про ТВ Центр, РБК, ВГТРК, НТВ, канал «Звєзда», ТНТ, КТ Москва, «Россия Сегодня», РЕН ТВ.