Header Ads

 Борис Болотов

Олександр Аронець :рішення влади про закриття російських соцмереж – це велика димова завіса і відвернення уваги від реальної економіки, де бізнес з російськими компаніями процвітає, де закуповується російське вугілля….

Про “кантактік”.
Давайте подивимось правді у вічі і визнаємо, що рішення влади про закриття російських соцмереж – це велика димова завіса і відвернення уваги від реальної економіки, де бізнес з російськими компаніями процвітає, де закуповується російське вугілля, де в Україні спокійно функціонують російські фінансові установи, енергетичні компанії, де вже в 2017 році з дозволу української влади російським олігархам продають “Чернівціобленерго” і подібних прикладів багато.
Чого варта лише офіційна торгівельна статистика: за перший квартал поточного року Україна поставила в РФ товарів на $935 млн. Це на рекордні 44% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Українська влада повинна бути послідовною і розірвати всі економічні зв’язки з державою-агресором, а не продовжувати запудрувати українцям очі!
Безумовно закрити московські інформаційні мережі давно треба, адже, російські сервіси збирають інформацію про українців і Україну, вивчають українську топографію, збирають фінансові дані, ведуть антиукраїнську пропаганду. Росіські хакери вже здійснювали успішні атаки на українські урядові сайти і їх легко можна повторити через використання фірмами російських програмних продуктів. А соцмережі – це ідеальна відправна точка для того, щоб ФСБ оцінила вашу придатність на роль чергового “українського терориста”, затриманого в Росії, чи викраденого фсб на території України.
Зрештою, влада навіть не думає закрити московську “православну” церкву – російський диверсійний корпункт в Україні, місце де значно сильніше пропагують русскій мір, аніж у соцмережах.