Header Ads

 Борис Болотов

У Кабміні озвучили наступне завдання України після безвізу

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що наступним завданням України після запровадження безвізового режиму з ЄС є початок переговорів про входження до Шенгенської зони.
Про це вона заявила в інтерв'ю видання "Інтерфакс-Україна".
Одне із завдань, яке ми для себе ставимо, - це початок діалогу щодо залучення України до Шенгенської зони,
– наголосила віце-прем'єр.

Зокрема, Києву та Брюсселю необхідно погоджувати дорожні карти щодо телекомунікаційних, поштових, фінансових послуг, морських перевезень, а також провести переговори про доступ на цифровий ринок.Окрім цього, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, потрібно вести переговори про дорожні карти щодо лібералізації доступу українських послуг на ринок ЄС та їхніх послуг в Україну.
Нагадаємо, з 11 червня громадяни України, які є власниками біометричних паспортів, можуть без віз подорожувати країнами Європейського Союзу. Президент України Петро Порошенко відзвітував, що за місяць дії безвізу ним скористалось понад 100 тисяч українців.
Довідка: На сьогодні до складу Шенгенської зони входить 26 країн Європи, серед яких чотири країни, що не входять в ЄС: Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн, а також де-факто включає ще три європейських мікро-держави: Монако, Сан-Марино і Ватикан, які також не є членами ЄС.