Header Ads

 Борис Болотов

Йдуть переговори про великий військовий подарунок Україні від США

Після закінчення військових навчань «Сі Бриз» Військово-морські сили України »можуть отримати американські катери Island для патрулювання. Про такий подарунок від США зараз ведеться діалог, за словами контр-адмірала українських Військово-морських сил Андрія Тарасова.
Новину повідомляє «Преса України».
"Переговори перейшли вже на рівень нижчий, фактично рішення про передачу прийнято і обговорюються деталі. Сподіваюся, що цей процес буде досить швидким, і ми ці катери отримаємо", - зазначив він.
Тарасов не уточнив, скільки американських катерів отримає український флот.
Патрульні катери класу Island будувалися для берегової охорони США. Мають водотоннажність 168 тонн, довжину катера - 34 м, ширину - 6,4 м. Розвиває швидкість до 29,5 вузлів (близько 52 км/г). Команда за нормативами США складається з 16 осіб, в тому числі двох офіцерів. З озброєння у катера є 25-мм гармата і два кулемети. У 2016 році два таких катери отримала Грузія. 
Нагадаємо, під час зустрічі президента України Петра Порошенка з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном було піднято ряд важливих тем в енергетиці. За результатами переговорів Порошенко на спільному брифінгу з Тіллерсоном заявив, що США пообіцяли велику економічну підтримку України і постараються не допустити будівництва російського газопроводу «Північний потік - 2» в обхід українських територій.