Header Ads

 Борис Болотов

З російською делегацією у Молдові стався неприємний конфуз

Молдова відмовилась прийняти військовий літак, на борту якого перебував віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін.
Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови не дозволило російській делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним політ через свій повітряний простір, повідомляє 24tv.ua.
Віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін летів з візитом для участі у святкуванні 25-річчя підписання Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї, так званої "миротворчої операції" на Дністрі. У посольство Росії в Молдові зазначили, що лист з відмовою отримали у середу, 19 липня.
Міністерство закордонних справ Молдови у листі зазначило, що було змушене відмовити у дозволі на проліт через повітряний простір Молдови і посадку літаків військово-повітряних сил Росії у аеропортах Кишинева і Тирасполя через відсутність необхідних для цього умов.Я не зрозумів, хто там мені що заборонив. Прилечу обов'язково. Зустрінемося і з президентом Молдови, і з керівництвом ПМР,
– так прокоментував заборону Дмитро Рогозін.

Зокрема, влада Молдови не має контролю над Тираспольським аеропортом. У відомстві зазначили, що російське керівництво було неодноразово про це попереджене. Також у МЗС Молдови висловили жаль через відсутність узгодженого плану спільних заходів.