Header Ads

 Борис Болотов

Казанський: ось як склалась доля російського ветерана, який збив літак МакКейна під час війни у В’єтнамі


Журналіст Денис Казанський у своєму особистому блозі ділиться історією чоловіка, який став основним антагоністом сенатора Джона МакКейна у В’єтнамі, - про це інформує новинний портал replyua.net.

Так, журналіст нагадує, що Джон МакКейн був військовим льотчиком. В 1967 році його літак було збито над територією В’єтнаму, а сам МакКейн потрапив у полон, де він провів кілька років. Як стало відомо, повітряне судно потерпіло від пострілу з ЗРК «Двіна», яким керував ракетник Юрій Трушечкін. Як склалась доля цих антагоністів?

Про МакКейна нам все відомо – він повернувся з полону в 1973 році, в 1986 вперше став сенатором, переобирався на цей пост кілька разів, а в 2008 році ледь не став президентом США. Американці поважають свого героя, який, незважаючи на солідний вік, залишається одним із найбільш популярних політиків держави. А що ж Трушечкіним? Яку подяку він отримав від своєї держави? Відомо, що він певний час жив у Ризі, потім повернувся до Росії, де никався орендованими квартирами. Врешті-решт отримав кімнату в комуналці – як переселенець. Згадали про цього єдиний раз – коли МакКейн балотувався в президенти. Поки росіяни звично пишались «національним героєм», який «втер носа американцям», ветеран помирав у зруйнованому будинку в Ленінградській області в злиднях. Помер Трушечкін від меланоми – того ж захворювання, яке діагностували у МакКейна у 2000 році. Як символічно, - підсумовує Казанський.
Казанський: ось як склалась доля російського ветерана, який збив літак МакКейна під час війни у В’єтнамі