Header Ads

 Борис Болотов

У Порошенка готують розгромний компромат на Кличка

Мер Києва Віталій Кличко подумує про відродження власного політичного проекту, який рано чи пізно створить конкуренцію президенту Петру Порошенко. Про це порталу "Знай" повідомив політолог Олексій Якубін.

Політолог зазначив, що свого часу Віталій Кличко орієнтувався на високе крісло президента України, але його рішення відмовитися від цієї боротьби було прийнято на таємничих переговорах у Відні з Фірташем у 2014 році. Тоді було прийнято негласну угода про те, що Петро Порошенко йде на пост президента і отримує допомогу партійної структури Віталія Кличка, а сам Кличко з боку Порошенка отримує гарантії, що зможе впливати на формування БПП і отримає право керування Києвом.

"Ця домовленість, своєрідний розподіл була в силі до цього дня, але з боку оточення Кличко можна бачити те, що в його оточенні не залишили ідею можливого президентства. І розглядають цю ситуацію так: поки на посаді президента знаходиться Порошенко, але в той же час не відкидається ідея про те, що на президентських виборах можливим кандидатом може стати і Кличко", - упевнений політолог.

Також О. Якубін зазначив, що Віталій Кличко не так давно склав із себе повноваження голови партії "Солідарність", тому що формально за новим законом про державну службу він не може суміщати посаду керівника партії і глави КМДА, але в реальності він все ж поєднує 2 посади: голови КМДА і мера. Крім того, Кличко зараз думає про відродження власного політичного проекту, який рано чи пізно створить конкуренцію Петру Порошенко.

"Між тим, оточення президента ретельно накопичує інформацію про різних критичних аспектах у Києві, яка потім буде використовуватися проти Кличка. Адже, насправді - таких приводів дуже багато, починаючи від 300 забудов, які мають сумнівний статус, закінчуючи МАФами і аферами з інфраструктурою міста", - підсумував О. Якубін.