Header Ads

 Борис Болотов

Не все ще сказано в Юрмалі: Зеленський просить у Держкіно 50 млн грн на свої фільми

Студія "Квартал 95" просить Держкіно профінансувати два нові фільми - анімаційний "Повернення Гуллівера" та ігровий "Слуга народу". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на LB.ua.
Продюсери просять дати 15 млн грн на фільм "Слуга народу" та 35 млн грн на мультфільм. Режисер анімаційного фільму - Дмитро Малков, продюсери - Володимир Зеленський, Сергій Шефір, Борис Шефір, Андрій Яковлєв. Повний бюджет картини - 75 млн грн. Режисером ігрової картини стане Олексій Кирющенко, повний бюджет "Слуги народу" - 30 млн грн.

У зведеній таблиці Держкіно, де містяться результати першого етапу державного пітчингу кінопроектів, "Слуга народу" вказаний у категорії "Ігрові повнометражні національні фільми (широка глядацька аудиторія)", а "Повернення Гуллівера" - "Анімаційні повнометражні фільми".

Система фінансування українського кіно побудована на пітчингу - презентаціях проектів фільмів перед експертною комісією. Члени комісії виставляють бали проектам, а за результатами оцінювання складається програма фінансування на наступний рік. Наразі проходить другий тур пітчингів, за результатами яких буде зрозуміло, на які проекти Держкіно виділить гроші в 2017-2018 роках. 13 вересня пройдуть презентації "Повернення Гуллівера" та ще двох анімаційних фільмів, а 15 вересня буде представлено проект "Слуги народу".

Після скандалу в Юрмалі з приводу провокаційних виступів Зеленського невідомо, чи вдасться йому отримати гроші від Держкіно. Нагадаємо, у своєму номері в Юрмалі Зеленський виставив Україну "жебрачкою", яка клянчить у всіх гроші, та назвав нашу Батьківщину порноактрисою, "готовою прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку".