Header Ads

 Борис Болотов

Мережа книгарень «Є» відмовилась продавати книжки «Фоліо»


Книгарня «Є» припинила співпрацю із видавництвом «Фоліо». Арт-директорка мережі книгарень «Є» Анастасія Левкова на своїй сторінці у Facebook заявила, що таке рішення спричинене поведінкою гендиректора «Фоліо» Олександра Красовицького, який втручається у роботу працівників книгарні.
Пише zaxid.net
«Останнім часом поведінка власника видавництва Олександра Красовицького перейшла допустимі межі. Тероризування працівників – як менеджерів (офісу), так і консультантів і адміністраторів по різних наших книгарнях, моральний тиск, обзивання нецензурними словами, розлякування покупців – ми змушені були відреагувати на це офіційно, бо спроби вгамувати (з боку різних ланок керівництва) результату не мали», – написала Анастасія Левкова.
У розмові з ZAXID.NET Анастасія Левкова пояснила, що Олександр Красовицький вимагав у працівників книгарні виставляти на продаж більше книжок від «Фоліо».
«Такі випадки бували і раніше. Спочатку він «тероризував» директорку нашої львівської книгарні. Але тепер дійшло до того, що він приходив у інші наші книгарні і говорив з консультантами. Усі його претензії стосувалися кількості книжок, які ми беремо на продаж, і їх представлення – він говорив працівникам де мають стояти книжки «Фоліо», як вони мають стояти», – розповіла Анастасія Левкова.
За її словами, жодне видавництво не втручається у роботу книгарень, а книжки у магазинах «Є» розкладають залежно від популярності. За словами арт-директорки мережі книгарень «Є», цей інцидент намагалися вирішити приватно, а коли це не дало результатів, вирішили зробити це публічно.
Анастасія Левкова також опублікувала листа, якого адміністрація книгарні «Є» надіслала Олександру Красовицькому вранці 21 вересня.
Лист Олександру Красовицькому від адміністрації книгарні «Є»
У листі зазначено, що книгарня «Є» готова повернутися до співпраці із «Фоліо» за умови «цивілізованого формату взаємин».
«Ви дозволяєте собі втручатись у роботу магазинів, ображати та погрожувати нашим працівникам, вдаючись до нецензурної лексики. Це призвело до того, що ряд працівників заявили про неможливість працювати в умовах психологічного тиску та вимагають від керівництва захисту від такої поведінки», – йдеться у листі до Олександра Красовицького.
Гендиректор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький у розмові із ZAXID.NET пояснив, що конфліктні ситуації виникали через недотримання книгарнями «Є» зобов'язань, передбачених двосторонньою угодою.
«Шість тижнів тому між книгарнею «Є» і «Фоліо» був підписаний документ, за яким книгарня «Є» взяла на себе обов'язки щодо замовлення, наявності та розставляння книжок у книгарнях. Після перших порушень цього документу я попередив книгарню, що вимушений особисто контролювати виконання обов'язків. Що я й роблю», – пояснив Олександр Красовицький.
Він також заявив, що наразі не знає про відмову від продажів книжок, оскільки ще не отримав листа від адміністрації книгарень «Є». Натомість, як випливає з його слів, Олександр Красовицький наполягатиме на виконанні угоди з книгарнею.
«Я вважаю, що якщо одна сторона документу не виконує, то інша має право їй про це нагадати. І якщо комусь легше припинити діяльність, ніж виконувати підписані угоди, то думаю, все буде так, як написано в цьому документі. Я впевнений, що спочатку люди виконують угоди, а потім вже роблять щось інше», – додав Олександр Красовицький.