Header Ads

 Борис Болотов

Небезпека поруч: В Україну з Європи прийшов інноваційний спосіб крадіжки грошей з банкоматів


В Україну з Європи прийшов інноваційний спосіб крадіжки грошей з банкоматів і терміналів - пристрої заражають вірусами-шпигунами, повідомляють Патріоти України з посиланням на UBR.
За словами заступника начальника департаменту кіберполіції Національної поліції Віталія Чубаєвського, найчастіше в якості об'єктів для атаки зловмисники використовують АТМ і POS-термінали великих мережевих магазинів. Їх заражають шкідливим програмним забезпеченням для автоматичного запису технічної інформації та ПІН-кодів банківських карток клієнтів фінустанов, які скористалися послугами терміналу. Однак найчастіше шахраї в Україні встановлюють на банкоматах скіммінгові пристрої або ж знімають кошти з раніше підроблених банківських карток.
Покарання за подібні правопорушення - штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімальних доходів громадян, або ж позбавлення волі на строк до трьох років. У разі, якщо шахрайські дії відбуваються повторно або за попередньою змовою групою осіб, винних можуть позбутися волі на строк від двох до п'яти років.