Header Ads

 Борис Болотов

Джакарта заперечує - дослідники наполягають: В Індонезії лісові пожежі убили близько півмільйона людей

Дослідження, проведені Гарвардським і Колумбійським університетом, довели, що лісові пожежі в Індонезії призвели до загибелі більш ніж 100 000 чоловік в поточному році, а також не меншої кількості смертей в інші роки. Міністерство охорони здоров'я Індонезії сьогодні заявило, що «ці звинувачення позбавлені сенсу», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.


За офіційними даними індонезійського уряду, пожежі в лісах Індонезії, що наповнили повітря країни отруйним смогом, привели до загибелі лише 24 чоловік, в той час як американські вчені наполягають на не менше, ніж півмільйона постраждалих.

Справа в тому, що лісові пожежі в Індонезії влаштовуються навмисно - таким чином земля повністю очищається від лісу для подальшого використання в інших цілях. Світова громадськість давно тисне на владу Індонезії з тим, щоб вони припинили використання таких методів ведення господарства.

За оцінками американських дослідників, в 2015-2016 роках в результаті поширення отруйної смогу в Індонезії і за її межами, загинули близько 91 000 індонезійців, 6500 малайзійців і 2200 жителів Сінгапуру - а це набагато більше, ніж офіційна державна статистика.