Header Ads

 Борис Болотов

Оточення Путіна в паніці: умовляють повернути Крим

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що президент Росії Володимир Путін вже в листопаді після виборів в Америці буде готовий вести переговори щодо Криму.


"З'явилися ознаки того, що Путін скоро буде готовий на переговори щодо Криму. Головне – розуміти, що на початку процесу це буде в чистому вигляді морочення голови, як і стосовно Сирії. І проблема почне повільно вирішуватися лише в разі відсутності поступок з санкцій на початку процесу", – написав опозиціонер на своїй сторінці в Facebook. Російський політик розповів про можливий сценарій початку переговорів і про те, що Путін захоче за це.
Пише znaj.ua

Непрямі ознаки того, що Володимир Путін готовий до переговорів стосовно Криму, вже явно проглядують, вважає Боровий. Це пов'язано з тим, що за останній час ситуація в Росії дуже змінилася. Якщо раніше фактор Криму, війни на сході України був фактором консолідуючим, то сьогодні є очевидним те, що він перетворився на роз'єднувальний чинник, який розділяє суспільство і владу. І хоча народ продовжує говорити про те, що він хоче, щоб Крим залишався російським, але, тим не менш, на практиці він вже орієнтується на можливість відновлення статусу-кво, що з Кримом, що зі сходом України.

Ще однією ознакою політик називає заяви Путіна, що проблема Криму не підлягає обговоренню. Для політиків ця заява свідчить про те, що як раз він готовий торгуватися, готовий до переговорів. Такі заяви робляться тоді, коли з'являється предмет для обговорення.

Усередині самої команди Путіна вже є розуміння, що виживання групи влади безпосередньо залежить від питання з Кримом, тому що наступний крок санкцій стосуватиметься членів сім'ї.

Стає очевидно, що в команді Путіна починається істерика. Про це свідчать гучні відставки, викриття. "Для мене зрозуміло, що недавня історія з дачею Дмитра Медведєва висмоктана з пальця, це наїзд однієї частини команди на іншу, спроба дискредитувати", – говорить Боровий.

На думку політолога, обговорення переговорів почнеться вже найближчим часом. В оточенні Путіна не хочуть втрачати гроші, там є люди, які здатні прогнозувати ситуацію, і готові ризикнути своєю репутацією в очах Путіна для того, щоб спробувати його вмовити повернути контроль над ситуацією.

"З їхньої точки зору, сьогодні контроль над ситуацією втрачено. Усі зусилля, пов'язані з зупиненням санкцій, врегулюванням проблем у відносинах із Заходом, – все це більше не працює", – зазначає політолог.

Переговори щодо Криму вигідні, перш за все, самому Путіну, хоча на початку процесу він, як завжди, буде шалено торгуватися. Навіть сам початок обговорення вже є предметом торгів.

"Я вважаю, все це почнеться після виборів у Сполучених Штатах Америки. Поки Путін грає на боці Дональда Трампа, і він пов'язаний, мабуть, якимись зобов'язаннями. Але я гадаю, що відразу після 8 листопада процес переговорів почнеться", – вважає політолог.