Header Ads

 Борис Болотов

"Ганьба та зрада": У Маріуполі школяри вчать вірші про герб РФ (фотофакт)


У маріупольській школі-гімназії №27 дітей молодших класів вчать російській мові, використовуючи вірші про герб і прапор Росії. Про це повідомляють 
Патріоти України з посиланням на 0629.com.ua.
Вчора на уроці російської мови учням 3-А класу вчитель задала домашнє завдання. Потрібно було вставити пропущені букви в вірш, що прославляє герб країни агресора - Росії. Фотографію з дивною завданням побачили батьки і відіслали її маріупольському волонтеру Галині Одноріг.
Сьогодні вранці журналіст 0629 прийшов в школу-гімназію №27. Завуч з навчально-виховної роботи Людмила Вартанян сказала, що такого в їхній школі бути не може. Вчителька 3-А класу Олександра Орліченко зробила круглі очі і заявила, що вона такого домашнього завдання дітям не задавала. Показала підручник з російської мови, в якому дійсно подібних віршиків про символи Росії немає.
І тут завуч звернулася до третьокласникам. Діти брехати не вміють, вони хором відповіли, що вчора їм задали вставити букви у вірші про ... герб Росії. Після цього в зошиті одного з учнів знайшовся ще один цікавий віршик, на цей раз про прапор Росії. Про красу триколора і "крові, пролитої в бою". Це домашнє завдання за 23 вересня.
З'ясувалося, що ці, м'яко кажучи, не патріотичні завдання вчитель з 35-річним стажем знайшла в методичному посібнику видавництва "Ранок", яка схвалена для використання в початковій школі Міністерством освіти і науки України. Сама вчителька Олександра Федорівна пояснила, що вона просто не прочитала вірш перед тим, як поставити його дітям. Завучі школи-гімназії розповіли про те, що у педагога зараз складна сімейна ситуація, тому вона "трохи не в собі". Але обіцяли провести службове розслідування. По телефону директор школи-гімназії №27 Марина Єжаковська повідомила, що вона обурена і шокована ситуацією і вже в понеділок вживе заходів. А поки Олександра Федорівна Орліченко продовжує вчити третьокласників розумному, доброму, вічному і приймає поздоровлення з Днем вчителя.