Header Ads

 Борис Болотов

«Екс-прем'єр ЛНР» Ципкалов повісився після свого затримання

Екс-«радник голови ЛНР», колишній «голова ради міністрів ЛНР» Геннадій Ципкалов, затриманий у справі про спробу перевороту в «республіці», наклав на себе руки, повідомив у суботу, 24 вересня, «начальник управління з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері генеральної прокуратури ЛНР» Сергій Рахно, повідомляє сепаратистське видання «Луганський інформаційний центр».
Пише zaxid.net


«Сьогодні вночі затриманий Ципкалов, ймовірно усвідомивши глибину своїх злочинних дій і усвідомивши, що надана ним оперативна інформація про коло осіб, які беруть участь у змові з метою повалення законної влади в Республіці, є безумовно небезпечною для його життя, і будуть зроблені спроби його фізичної ліквідації змовниками, які перебувають на свободі, наклав на себе руки шляхом повішення», – сказав Рахно.

За його словами, зараз труп Ципкалова оглянули «слідчі» та експерти та спрямували його на судово-медичну експертизу з метою встановлення точної причини смерті.

Повідомляється також, що «генеральна прокуратура ЛНР» порушила кримінальну справу за фактом спроби захоплення влади.

«У процесі розслідування встановлено попереднє коло осіб, які в рамках неодноразових зустрічей протягом 2014-2016 років домовилися про реалізацію сценарію щодо зміщення, в тому числі з фізичною ліквідацією, керівництва республіки в особі голови республіки, перших керівників ради міністрів, народної ради, силових структур республіки, з подальшим заняттям зазначених посад певним колом осіб», – повідомив Рахно.

Він також заявив, що в рамках слідства затримали одного з керівників «народної міліції ЛНР» Кисельова, який «дав свідчення про механізм і коло осіб, причетних до спроби державного перевороту».

Рахно також повідомив, що на суботу за участю Ципкалова і Кисельова планувалися слідчі дії. «У зв’язку з наявністю оперативної інформації про спробу фізичної ліквідації зазначених затриманих осіб іншими учасниками змови, затримані утримувалися в одному з адміністративних будівель органів влади ЛНР», – сказав він.

26 грудня 2015 року Ципкалов, який займав пост «голови ради міністрів ЛНР», попросив «голову республіки» прийняти його відставку. Надалі Ципкалов на посаді «радника голови ЛНР» курирував «військово-промисловий комплекс».

Нагадаємо,21 вересня ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький заявив про підготовку спроби перевороту в «ЛНР».