Header Ads

 Борис Болотов

США завдали потрійного удару по Росії

Політичний оглядач Сергій Стельмах аналізує, що саме мали на увазі американські конгресмени, коли приймали законопроект «Про підтримку стабільності та демократії в Україні», - про це replyua.net інформує з посиланням на ресурс «Радіо Свобода».
Пишет .technosotnya.com


Так, як вже інформувало наше видання, нормативний акт включає в себе можливість надання Україні летальної зброї, фіксацію санкцій до моменту повного виведення російських військ з Донбасу і заборону визнання анексії Криму. На думку експерта, такий законопроект переслідує три основних мети. По-перше, відповісти на російські провокації, які відбулись в серпні поточного року, зокрема, заяви про «українські диверсійно-розвідувальні групи в Криму» та військові навчання «Кавказ-2016». По-друге, це запасний план на випадок, якщо раптом президентом Сполучених штатів оберуть Трампа, який, принаймні на словах, демонструє лояльність до Кремля. Третя мета, якої досягає цей законопроект – це послання до європейських держав, з яких все частіше звучать пропозиції зупинити санкції проти Російської Федерації.

За словами оглядача, з огляду на те, що нижня палата Конгресу проголосувала за законопроект практичного одноголосно, консенсус з цього питання між демократами і республіканцями вже набув завершеного вигляду.