Header Ads

 Борис Болотов

"Не спускайте це на гальмах, як завжди. Покажіть, що ви громадянське суспільство" - "Океан Ельзи" у Миколаєві розпочав концерт з хвилини мовчання


Тільки від миколаївців залежить, чи будуть покарані винні в страшній трагедії з чотирма працівниками комунальних служб. Саме з таким посилом група "Океан Ельзи" почала свій миколаївський концерт на Центральному стадіоні в п'ятницю, 16 вересня, передаютьПатріоти України з посиланням на інтернет-журнал NikLife.
Популярна українська група "Океан Ельзи" давно не радувала миколаївського шанувальника сольним масштабним концертом. І ось в рамках світового туру Святослав Вакарчук разом з командою зібрав аншлаг на міському стадіоні. Концерт стартував з годинним запізненням, за що соліст вибачився зі сцени, і пояснив затримку присутністю на Ялтинській конференції в Києві, яку не міг пропустити.
Стійка Вакарчука від мікрофона була обмотана не випадково темним шарфом. У зв'язку з трагедією, що сталася напередодні концерту, артист висловив співчуття і закликав городян тримати ситуацію під контролем.

"Ми б хотіли почати сьогоднішній наш концерт трохи незвично. Бачите, немає барабанів, які відразу змушують вас гойдатися. Це все буде пізніше. Вся Україна знає, що трапилося у вас в Миколаєві вчора, і ми знаємо, що завтра буде траур.
Ми знаємо про те, яка жахлива в усіх відношеннях ситуація, як четверо абсолютно невинних людей загинули через ... ви самі знаєте через що. Я хочу сказати вам, що від вас всіх, хто стоїть на цьому стадіоні, залежить, чи будуть покарані винні.
Не спускайте це на гальмах, як завжди. Покажіть, що ви громадянське суспільство. Нехай винні будуть покарані. Якщо ви цього не зробите, ніхто не зробить, і буде, як завжди. Зробіть інакше. Не дайте їм вийти сухими з води", - закликав артист.
Після звернення до миколаївців Вакарчук оголосив хвилину мовчання.
" Ми б хотіли почати з сумної пісні, але перед цим з маленької, але щирої хвилини мовчання," - додав соліст "ОЕ".
Після вшанування пам'яті загиблих співак виконав ліричну композицію "Ночі і дні", а шанувальники на стадіоні запалили сотні ліхтариків.

Як повідомлялося раніше, 15 вересня в Миколаєві в районі перетину проспекту Центрального і вулиці Шосейної (Фрунзе) автомобіль "BMW" збив насмерть чотирьох працівників, які наносили дорожню розмітку.
В автомобілі на момент скоєння ДТП знаходилося двоє або троє осіб, які напередодні відпочивали в нічному клубі. Всі вони після трагедії втекли. Через деякий час поліція затримала одного з них - Дмитра Кононенка.
За даними поліції, затриманий був за кермом машини в момент трагедії. Кононенка 16 вересня заарештували на два місяці на час слідства.