Header Ads

 Борис Болотов

Попереду страшна, показова страта? ІДІЛ оголосила про взяття у полон офіцера ФСБ

Терористична організація "Ісламська держава" оголосила про взяття у полон чоловіка, якого вона називає офіцером ФСБ. Про це пише сайт Медуза, зазначають Патріоти України.

Російськомовне медіа терористів під назвою Furat опублікувало відеозвернення чоловіка, який називає себе Євгеном Петренком - позаштатним співробітником 2-го оперативного відділу ФСБ Росії по Москві в званні капітана.
"Євген Петренко" не говорить, за яких обставин він був затриманий і де знаходиться. Він лише розповів, що його затримала "служба безпеки халіфату" при виконанні чергового завдання. У зверненні він просить президента Росії Володимира Путіна, народ Росії і ФСБ "зробити все можливе" для його звільнення.
Він каже, що прописаний в місті Царицин Московської області, хоча такого міста не існує.
У цього ролика є кілька відмінностей від інших пропагандистських відео ІДІЛ. На ньому немає бойовиків, хоча зазвичай в подібних роликах показують хоча б одного. Крім того, на одязі чоловіка прикріплений бейдж з написом "Кафір" (невіруючий) - раніше подібні нашивки для полонених бойовики не використовували.
Також зазвичай ІДІЛ зодягало полонених в помаранчеві (а не чорні) роби і не надягали на них бейсболки. ФСБ Росії поки не прокоментувала поширене "Ісламською державою" відео.