Header Ads

 Борис Болотов

Українцям підсунули нові податки

Бюджет країни на наступний рік продовжать наповнювати за рахунок нових податків. Відтак, їхня кількість істотно збільшиться найближчим часом і не виключено, що запровадять нові.


Таку точку зору висловив фінансовий аналітик Ерік Найман і додав, що держава знову засуне руки в гаманець українців. Про це пише znaj.ua

За словами Наймана, перші цифри, які озвучив глава Мінфіну, - досить жорсткі. Вони означають, що можна очікувати збільшення податкового навантаження на економіку, скорочення дефіциту бюджету.

"Однак, я думаю, що перший проект бюджету, озвучений міністром фінансів, буде серйозно підкориговано. Будуть шукати нові джерела поповнення бюджету. А це, звичайно ж, податки, і, звичайно ж, вони будуть перекладені на плечі звичайних громадян. Безумовно, окремо з'являться нові акцизи, хоча вони нікуди не йшли", - повідомив Найман і додав, що українцям слід очікувати збільшення непрямих податків.

" Підкреслю, що Мінфіну складно збільшувати податки з бізнесу (прямі податки), то, як правило, збільшують непрямі податки. Це акцизи на алкоголь, тютюн, бензин. Знову можна очікувати збільшення акцизів на ці товари. Хоча і зараз ми знаємо, що, купуючи пляшку горілки чи пачку сигарет, більшу частину від ціни ми платимо податки. І частка цих податків буде тільки рости", - наголосив Найман для видання Голос.UA.