Header Ads

 Борис Болотов

Неоголошена війна: Військові Асада збили літак ВПС Ізраїлю (відео)

Сирійські силовики повідомили, що збили літак військово-повітряних сил Ізраїлю після атаки на сирійські позиції на півдні країни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Також був збитий безпілотний дрон. Доля пілотів літака поки невідома. Інцидент стався на території Сирії.
За даними агентства SANA, ізраїльський літак здійснив напад на позиції сирійської армії близько години ночі неподалік від міста Кунейтра. Саме це повітряне судно незабаром було збито.
Нагадаємо, 12 вересня, за заходом сонця в Сирії вступив в силу режиму припинення вогню. Домовленість про це була досягнута три дні тому під час переговорів Росії і США.
Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" і "Фронту ан-Нусра" - ці організації, визнані терористичними, як і раніше можна буде атакувати.
Авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти. Режим припинення вогню розглядається як тимчасовий захід, необхідний для доставки гуманітарних вантажів, створення механізмів моніторингу та створення контролю за дотриманням умов перемир'я.
На Заході сподіваються, що надалі це може стати підставою для переговорів по закінченню багаторічного збройного конфлікту.
Варто зазначити, що за день до початку перемир'я в результаті авіаударів в Сирії загинули близько 100 осіб.