Header Ads

 Борис Болотов

Сотник: Схоже, назріває новий скандал. Нічого не поробиш: репутація...

Як передає replyua.net, саме так російський опозиційний журналіст Олександр Сотник прокоментував новину про нові подробиці в отруєнні кандидата в президенти США Хілларі Клінтон. Мова йде про те, що авторитетний судмедексперт США запідозрив у Клінтон російський слід отруєння та нагадав про Литвиненко.
Пишет technosotnya.com


Іменитий американський судмедексперт Беннет Омаль рекомендував кандидату в президенти Хілларі Клінтон зробити аналіз крові на щодо вмісту отрут, допустивши, що вона могла бути отруєна, і натякнувши на те, що це могли зробити навмисне російські спецслужби. Клінтон відчула себе недобре у неділю на нью-йоркському жалобному заході у пам'ять про жертви 11 вересня 2001 року. Пізніше у неї діагностували пневмонію.
«Я зобов'язаний дати пораду штабу Клінтон провести токсикологічний аналіз крові пані Клінтон. Швидше за все, вона була отруєна», - написав він у своєму Twitter-акаунті.

Слідом за цим він пояснив, що не довіряє ні президенту РФ Володимиру Путіну, ні республіканському кандидату в президенти Дональду Трампу, натякаючи на їх можливу причетність до спроби «збити з дистанції» їх опонента. «Я не довіряю Путіну і Трампу. Від цих двох можна очікувати чого завгодно», - йдеться в повідомленні.

Примітно, що газета Washington Post, звертаючи увагу на висловлювання авторитетного медика, нагадала читачам про те, як, згідно з рішенням Громадської комісії Лондона, Путін організував вбивство екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка шляхом отруєння полонієм.

48-річний Беннет Іфікенду Омаль – відомий судово-медичний експерт і лікар-невропатолог, який прославився тим, що першим виявив і опублікував результати хронічної травматичної енцефалопатії. Він займає пост головного судмедексперта округу Сан-Хоакін в штаті Каліфорнія і є професором в університеті міста Дейвіс на кафедрі патології і лабораторної медицини. Одна з його наукових статей лягла в основу художнього фільму «Захисник», що вийшов на екрани в 2015 році.