Header Ads

 Борис Болотов

ЗМІ знайшли переписку бойовиків із пропагандистами Путіна

У бойовиків "ДНР" стався витік інформації.


Про це повідомили журналісти німецького видання "Die Zeit", які отримали переписку терористів із наставниками з Кремля.
Пише znaj.ua

Витік електронного листування, обсягом близько 11 гігабайт, відбувся у так званого "Міністерства інформації" сепаратистів.

"Московські наставники, які керують пропагандистською війною, з огляду на все, є або представниками кіл, дотичних до Кремля, або безпосередньо Адміністрації президента Путіна, який завжди заперечував вплив Москви на східноукраїнських сепаратистів", – сказано у матеріалі видання.

У документі детально описана стратегія, як прокремлівські ЗМІ "повинні дискредитувати законно обрану владу у Києві і таврувати США як винуватця конфлікту в Україні".

"Також кремлівські наставники радять створити групу коментаторів, яка займалася б публікацією проросійських постів у соціальних медіа, зокрема, у Facebook. Ця група повинна створювати враження, що так думає більшість, – зазначають у "Die Zeit".

Як повідомляють журналісти видання, вони бояться репресій. Адже з витоку інформації стало відомо, що бойовики моніторять закордонні засоби масової інформації та складають так звані "чорні списки". До них уже встигли потрапити відомі видання "Reuters" та "Associated Press".

Російське посольство в Берліні поки не прокоментувало цю інформацію.