Header Ads

 Борис Болотов

Жителів Криму можуть переселити на Далекий Схід Росії – ЗМІ

У Росії задумалися над колонізацією Далекого Сходу та Сибіру. Комісія з міграції Ради з міжнаціональних відносин при президенті РФ запропонувала використати для цього жителів південних регіонів країни, у тому числі, анексованого Криму.

Про це пише російське видання «Известия». Новину передає «Преса України».
Як пояснили у комісії, необхідність у здійсненні таких кроків пов’язана з нестачею працездатного населення у частині російських регіонів. Вирішити таку проблему можна за рахунок масового переселення жителів з територій, де спостерігається надлишок робочої сили. Мова йде про жителів Центральної Росії, Північного Кавказу та Південного федерального округу, до складу якого недавно було включено також окупований Крим.
«Нам же потрібно обробляти свої території, потрібно займати знелюднені регіони своїми ж громадянами», - зазначив голова комісії Асламбек Паскачєв. За його оцінками, на півдні Росії проживає від 500 тисяч до 1 мільйона працездатних людей, які готові до переїзду.
У відомстві також придумали, як заохотити росіян та кримчан до зміни місця проживання. Так, їм пропонуватимуть пільгові позики на покупку житла, виплати «підйомних», підвищення зарплатні та розвитку інфраструктури регіону.
Очікується, що проект колонізації малозаселених регіонів Росії буде представлено президенту Володимиру Путіну у жовтні.
Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації стверджують, що території країни було розміщено понад мільйон вимушених переселенців з України.
Путін хоче перетворити Далекий Схід на один із центрів розвитку РФ: