Header Ads

 Борис Болотов

Перед смертю Кузьма збирався розповісти про людину, яка врятувала сотні людей від розстрілу, - Георгій Тука


Мама загиблого в ДТП Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка) зателефонувала Георгію Туці, щоб розповісти про важливе повідомлення, яке вона знайшла в речах свого сина. Відповідна інформація з'явилася на Facebook-сторінці заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгія Туки, передаютьПатріоти України.
"Ком в горлі. Подзвонила мама Кузьми Ольга Михайлівна: "Вибачте за турботу. Знайшла в речах сина повідомлення для вас, яке він так і не встиг передати. Це дуже важливо! ", - написав чиновник.
Далі мама Кузьми зачитала наступний текст: "Треба обов'язково зустрітися з Георгієм і розповісти йому. Цей чувак 19.02.2014 врятував від розстрілу сотні хмельничан! Шекета Михайло Іванович. Обов'язково треба розповісти Георгію, тому що його всі обманюють! ".
"На жаль, не склалося. Андрій так і не встиг зустрітися зі мною, а я так і не знаю, про кого йде мова і про які події. Але, розуміючи про те, що це було дуже важливим для Кузьми, прошу всіх, кому щось відомо про те, що він хотів мені розповісти, знайти мене. На згадку про Андрія я хочу дізнатися про те, що він так хотів мені розповісти і не встиг ", - написав Тука.

Користувачі висловили надію, що на це повідомлення відгукнуться жителі Хмельницької області. У свою чергу користувач Анна Морозова опублікувала посилання на "Подільскі Вісті". У статті за 7 серпня 2014 року знаходиться інформація про закриття кримінального провадження за фактом погрому Хмельницького управління СБУ. "Перший пошук", - написала Морозова.



У публікації йдеться, що в березні 2014 року в редакцію видання подзвонив один із заступників секретаря Ради національної безпеки і оборони з незвичайним проханням. "У Хмельницькому багато хто вважає себе причетними до того, що під час штурму приміщення управління СБУ в області 19 лютого вдалося уникнути великих жертв, адже тодішня влада хотіла задіяти військових для наведення порядку. І тільки завдяки Михайлу Шекеті цього вдалося уникнути", - йдеться в тексті .
"У той час Михайло Шекета знаходився в Чортківському слідчому ізоляторі - його судили за звинуваченням в "замаху на шахрайство та самовільне присвоєння владних повноважень". Начебто Михайло ... видавав себе за представника РНБО, вселив марну надію на керівне крісло претенденту на посаду начальника Борщівського райвідділу міліції. Причому це тривожно-приємне очікування мало коштувати претенденту двадцять тисяч доларів. "Генералу" так і не вдалося зірвати бажаний куш. Власне, це і всі звинувачення. Хоча, за чутками, "генерал" пошив у дурні дуже високих посадових осіб. Ті, щоб не втратити посади, не можуть дозволити собі звернутися із заявами, але неабияк зацікавлені глузливого і нахабного Михайла "посадити" ...
"Залишається загадкою, звідки у Михайла - сироти, вихованця дитячого будинку, якого життя повело не в університети, а по злочинній доріжці, такий гострий розум, сценічний талант. ... Навіть в стінах Верховної Ради Михайло затьмарив би всіх спікерів. Ось такий самородок ..." , - йдеться в тексті.
У статті наголошується, що коли загорілося приміщення управління (СБУ), Шекета з СІЗО дзвонив чиновникам, представляючись одним із заступників глави Адміністрації Президента України.
"Зокрема, дзвонив він і керівництву Академії прикордонних військ, і командуванню військового підрозділу десантників-спецназівців, яка дислокується в Хмельницькому, і народним депутатам України, і ще багатьом впливовим в той час людям. Це так, оскільки командування десантників показало нашому кореспонденту перелік дзвінків , наданих на їхнє прохання мобільним оператором. Правда, командири спецназу скептично оцінюють зусилля Михайла Шекети, підкреслюючи, що військові ні в якому разі не відкрили б стрілянину по натовпу, який зібрався в той вечір біля приміщення управління. Джерела з Національної академії Державної прикордонної служби України навпаки повідомили, що вдячні Михайлу за зусилля, докладені ним для того, щоб в той вечір в Хмельницькому не пролилося море крові. Офіцери академії нібито їздили пізніше в Тернопіль, але Шекета там не застали, оскільки суд його виправдав, і він вийшов на свободу ", - сказано в публікації.
Далі в статті говориться про те, що журналісти так і не змогли розшукати Шекета.