Header Ads

 Борис Болотов

Сестра "діамантового прокурора" Корнійця є власницею 10 гектарів коштовної землі під Києвом (відео)


Сестра "діамантового прокурора" Олександра Корнійця Лариса Прокопенко отримала у володіння більше 10 га під Києвом, які були відчужені з комунальної власності через підставних осіб і пов'язаних з нею і її братом посередників. Про це йдеться в розслідуванні "Corruption Impossible" для програми "Наші Гроші", повідомляють Патріоти України з посиланням на Bihus.info.
Йдеться про земельні ділянки в селі Малютянка загальною площею 10,46 га, який знаходився у власності КП "Київзеленбуд". Згідно з даними майнового реєстру, всі призначені для сільського господарства ділянки були придбані в один день - 14 травня 2015 року.
Відзначається, що раніше ці землі входили до складу Міського декоративного розсадника "Теремки" (МГС "Теремки") - відокремленого підрозділу КП "Київзеленбуд", що займається вирощуванням дерев, кущів, газонів для озеленення Києва.
У червні 2009 року Києво-Святошинська РДА відібрала у "Теремків" 220 га (на підставі заяви директора самого МГС "Теремки") і віднесла їх до земель запасу Малютянскої сільради, після чого протягом вересня 2009-року - березень 2010 року року безкоштовно роздала землі ряду фізосіб нібито під сільське господарство.

У вересні 2011 року Управління СБУ в Києві порушило кримінальну справу за фактом розтрати посадовими особами МГС "Теремки" майна, в особливо великих розмірах. Були вилучені всі оригінали документів, однак результати розслідування невідомі, рішення у такій справі в судовому реєстрі не знайдено.
"У 2015 цими ділянками зацікавилася вже Генпрокуратура. В ході обшуку в будинку Олександра Корнійця в липні 2015года (той самий обшук, коли у прокурора були знайдені діаманти), слідчі вилучили перелік осіб, яким відводилася земля в Малютянці. Землю цим особам, як показав їх допит, відводили без їх відома, а в подальшому ці ділянки перейшли у власність близьким родичам Корнійця. Безпосередньою організацією угоди займався посередник, який діяв на підставі довіреностей. У той же час допитані навіть не знали, що посередник представляв їх інтереси у виділенні їм землі. Ім'я посередника в судовому реєстрі приховано ", - йдеться в тексті.

Корнієць запевнив, що не має відношення до вилученої під час обшуку документації - за його словами, папери сестри просто лежали у нього на зберіганні.
Однак його сестра, Лариса Прокопенко, прислала програмі копії договорів купівлі-продажу на всі шість ділянок. У більшості з них - дані про продавця і посередників - приховані. Однак в одній з угод - залишилися не затертими.
"Посередником від продавця виступав Олексій Скілков. Це давній бізнес-партнер Прокопенко по компаніях "Фірма Люкс-Трейд" і юрфірмі "ІНСТАНТ". Крім того, з вересня 2015 року Скілков є партнером самого Корнійця по ГО "Всеукраїнський рух "Неможливо корупція". Третій співзасновник ГО - Ольга Гребенюк - також брала участь в угоді, в якості посередника від самої Прокопенко. Гребенюк також є співвласницею в "ІНСТАНТ", а з 2015 року - співзасновником ТОВ "Біосант", де директором була вказана старша дочка Корнійця Анастасія ", - сказано в статті.
"Про своїх партнерів по боротьбі з корупцією Олександр Корнієць говорити відмовився, і зазначив, що його сестра не отримувала ділянки безкоштовно, а купувала їх, і могла собі це дозволити, оскільки давно займається нерухомістю: " У неї є гроші, вона не бідна людина " .
Офіційно Лариса Прокопенко дійсно багато років є приватним підприємцем і співвласником декількох компаній. В той же час сестра прокурора живе в своїй "малосімейці" на околиці Києва ", - наголошується в розслідуванні.