Header Ads

 Борис Болотов

Бойовики вже гатять із 152-мм артилерії і танків – штаб (ВІДЕО)

Російсько-терористичні сили на Донбасі продовжують нарощувати кількість та інтенсивність вогневих атак на позиції сил АТО. Минулої доби, 2 – 3 жовтня, вони громили Зайцеве із ствольної артилерії 152-мм калібру, а Авдіївку – з танків.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Преса України».
48 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бандформувань «ЛДНР» нарахували українські військові минулої доби. Більшість із них була здійснена в напрямку Маріуполя.
«Противник порушував «режим тиші» в районі Павлопіля, Водяного та Широкиного, застосовувавши при цьому гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. По Павлопілю вів вогонь снайпер, а по Широкиному окупанти відкривали вогонь з БМП», - йдеться в повідомленні прес-центру.
Проте найзапекліші бої точилися на Донецькому напрямку, де бойовики 12 разів відкривали вогонь. Під їхні гранати й кулі потрапили військові ЗСУ в районі населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецькое, Новгородськоге, Кам’янка і Зайцево.
«Також по Зайцевому та Авдіївці ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, а з ствольної артилерії 152-го калібру - по Зайцевому. Окрім того, біля Авдіївки противник обстріляв українських захисників з танку, а по Верхньоторецькому вів вогонь снайпер», - розповіли в штабі.
На Луганщині бойовики 16 разів обстрілювали сили АТО. При цьому застосували зенітки в поєднанні з гранатометами і стрілецькою зброєю під Станицею Луганською, кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю - в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Кримського. Позиції української армії в районі двох останніх населених пунктів терористи накрили 82-мм та 120-мм мінометами.