Header Ads

 Борис Болотов

"Розбите корито" для "Газпрому": Поляки почали будівництво газового хабу, щоб продавати газ Україні та в Південну Європу


Польська влада ухвалила рішення про будівництво газового хаба, який дасть можливість транспортувати газ в Україну і держави Південної Європи. Про це розповів уповноважений польського уряду з питань інфраструктури Пьотр Наїмський, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.
За словами чиновника, його країна "хоче мати як мінімум три джерела поставок природного газу". Також повідомляється, крім газу з Росії Польща буде отримувати паливо з терміналу в Свіноуйсьце, а також з норвезьких родовищ по газопроводу Baltic Pipe.
Наїмський також підкреслив, що для полегшення поставок сировини з декількох джерел планується побудувати "газовий хаб".
"Ми плануємо збільшити пропускну здатність польського терміналу LNG, щоб постачати сировину в інші країни нашого регіону", - зазначив уповноважений уряду.
Крім того, чиновник пояснив, що створення вузла "пов'язане з будівництвом польською компанією Gaz-System S.A. декількох газотранспортних з'єднань з Україною, Литвою та іншими державами". Завдяки цьому Польща "зможе мати доступ до українських клієнтів, а також постачати блакитне паливо Україні і в країни Південної Європи"