Header Ads

 Борис Болотов

Що буде, якщо Нідерланди не ратифікують Угоду з ЄС, - віце-прем'єр


Якщо Нідерланди не ратифікують Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, треба буде визначати, які компетенції в рамках документа належать ЄС, а які - країнам-членам. Про це в інтерв'ю "
Обозревателю" заявила віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляють Патріоти України.
"Це величезний юридичний пласт роботи", - зазначила віце-прем'єр. За її словами, зараз Україна повинна максимально використовувати всі можливості.
"Якщо хочете, назвемо це тиском на Нідерланди в рамках їхньої відповідальності за ратифікаційні процедури. Вони повинні надати якусь заяву парламенту, яка б враховувала позицію 20% громадян Нідерландів (0,6% населення всього ЄС). Але разом з тим, це не повинно поставити під загрозу весь процес ратифікації, тому що це в першу чергу буде викликом для ЄС", - впевнена Климпуш-Цинцадзе.
Вона наголосила, що дискусія під час референдуму про ратифікацію була все ж не про Україну і не про угоду. "Переконана, що більшість тих, хто голосував на референдумі, угоду навіть не читали. Це було питання внутрішньої політики, дискусії між євроцентристами і євроскептиками в Нідерландах. Все, що ми можемо зробити зараз, - говорити з нашими партнерами (не тільки з Нідерландами) і відстоювати свою позицію ", - підсумувала віце-прем'єр.