Header Ads

 Борис Болотов

Порошенко зробив сенсаційну заяву після переговорів з Путіним


Лідери «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Німеччина і Франкция) погодили введення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Про це на підсумковій прес-конференції після багатогодинних переговорів у Берліні заявив президент України Петро Порошенко, передає apostrophe.ua

За його словами, Росія також погодилася на цей крок. Це питання на розгляд Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повинна винести Німеччина.


"Ми зараз зробимо спробу для того, щоб ввести збройну, ми її називаємо поліцейську, місію ОБСЄ", яка буде забезпечувати безпеку під час виборчого процесу, так і в перехідний період. Можу окремо підкреслити, що російська сторона також підтримала необхідність введення збройної поліцейської місії ОБСЄ", — сказав Порошенко.

Порошенко додав, що дорожня карата по імплементації мінських домовленостей, котра повинна бути розроблена до кінця листопада, у тому числі торкнеться питання виборів на Донбасі. При цьому вибори відбудуться лише після того, як російські військові покинуть зону АТО. Дорожню карту розробили лідери Франції і Німеччини, підписи під нею поставлять лідери країн "нормандської четвірки".

Також Порошенко підкреслив, що альтернативи нормандскому формату не існує.