Header Ads

 Борис Болотов

"Слуги народу" вже панікують: Сайт НАЗК висне, терміни е-декларування не подовжуватимуть , хто не встиг – кримінальна відповідальність (відео)


Сьогодні, 27 жовтня, Національне агентство з протидії корупції проводить екстрене засідання, щоб обговорити причини технічних збоїв в системі і їх усунення. Глава НАЗК Наталія Корчак зазначила, що кінцевий термін подачі е-декларацій - 30 жовтня - переносити не будуть. Зараз, через те, що чиновники відклали подачу документів на останні дні, система просто зависла і сайт не працює. Для завершення подачі декларації залишилося чотири дні і чотири ночі. Кінець термінів подачі документів - 30 жовтня, пишуть Патріоти України з посиланням на Економічну правду.
Але представники Держпідприємства спеціального зв'язку гарантують, що вже внесена інформація збережеться і буде захищена на 100%.
Якщо чиновники не встигнуть подати декларації своєчасно, їм загрожує кримінальна відповідальність. Деякі нардепи для заповнення форм навіть взяли відпустку, так як їм треба збирати велику кількість документів. Проте, переносити старт не будуть.
«Телефон просто розривається. Ми робимо підказки, куди звертатися, щоб швидше отримати електронний цифровий підпис. Але предметом нашого обговорення не є питання про перенесення термінів подання декларації », - зазначила Корчак.
Електронні декларації про доходи вже подали понад 52 тисячі українських чиновників. Лише вчора, 26 жовтня, на сайт Національного агентства з питань запобігання корупції завантажили більше 12 тисяч декларацій. Через те, що чиновники відклали подання документів на останні дні, система просто зависла й сайт не працює.