Header Ads

 Борис Болотов

Партизани працюють? У "ЛНР" прогримів потужний вибух - підірвано склад терористів


"29 жовтня у тимчасово окупованому м. Первомайськ на території індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна, 39 стався вибух складів з БК", - пише у своєму блозі Дмитро Снєгирьов, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"29 липня аналітичний відділ ГІ “Права Справа” повідомив, що на території технікуму був розміщений комлекс Р-330 “Житель” призначений для виявлення, пеленгування і радіопригнічення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв’язку типу Inmarsat і Iridium, виявлення, пеленгування і радіопригнічення базових станцій систем стільникового зв’язку стандарту GSM 1800, а також радіопригнічення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв’язку NAVSTAR (GPS).
Гуртожиток навчального закладу переформовано на казарму і в ній базуються підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби, і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу “Народної міліції ЛНР”. За попередньою інформацією, комплекс Р-330 “Житель” внаслідок вибуху складів бойовиків з БК був знищений.
Офіційний представник так званої “Народної міліції ЛНР” полковник Олег Анащенко повідомив, що в результаті обстрілу Первомайська пошкодження отримала будівля педагогічного технікуму № 31.
“З метою приховування злочинних дій ЗСУ щодо мирного населення Донбасу українські ЗМІ почали активно поширювати інформацію про існування на території Республіки якоїсь партизанської групи, яка здійснила диверсії в населеному пункті Первомайськ”, – зазначив Анащенко.
Інформація бойовиків про обстріл Первомайська з боку ЗСУ не відповідає дійсності. Примітно, що офіційні представники самопроголошеної “ЛНР” не коментують інформацію щодо розміщення складів з БК і важкої техніки на території навчального закладу м.Первомайськ, а також не повідомляють про втрати у живій силі внаслідок вибуху. Подібна поведінка представників “Народної міліції ЛНР” пояснюється тим, що особовий склад окремої роти радіоелектронної боротьби 2-го АК ” Народної міліції ЛНР” -це кадрові військовослужбовці ЗС РФ.
Як повідомлялося раніше, за інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, в м. Первомайськ на території шахтобудівельного управління (вул. Переїзна, 9) – місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.
Бойовики навмисно розміщують військову інфраструктуру і техніку в місцях масового скупчення цивільного населення, використовуючи їх як живий щит, тим самим виключаючи можливість відкриття відплатного вогню з боку ЗСУ".