Header Ads

 Борис Болотов

Ціни на газ зростуть у чотири рази

Ціни на газ можуть зрости в чотири рази.
Такий прогноз робить видання ProfiDOM.com.ua, ґрунтуючись на реальному досвіді городянки.
Мешканка столиці встановила газовий лічильник за свій рахунок і була вражена різницею між реальним споживанням і "нормами споживання", які пропонував "Київгаз".
Про це пише znaj.ua

Киянка розповіла, що у неї середньостатистична сім'я, яка веде звичайний спосіб життя. Харчуються три рази на день, так що газовою плитою користуються постійно. Для обігріву газ не використовують. З альтернативної газовій плиті техніки є тільки електрочайник і мікрохвильовка.
У результаті виявилося, що за вересень її сім'я з трьох осіб використали близько трьох кубометрів газу. При цьому в серпні, зважаючи на те, що жінка була місяць одна, оскільки влітку всі роз'їхалися на відпочинок, "Київгаз" надіслав платіжку, в якій була вказана норма 13 кубометрів.
Виходить, що ті, у кого немає лічильників, платять за невикористані обсяги.
Як прогнозують у виданні, після того, як всі українці встановлять лічильники, реальне споживання газу знизиться у чотири рази.
"Отже, держава стане недоотримувати гроші, хоч і агітує за зниження споживання. Але державі таке зменшення доходів вкрай невигідно, значить, щоб компенсувати втрати, ціни злетять ще раз. Злетять у чотири рази", – йдеться в матеріалі видання.