Header Ads

 Борис Болотов

Мер Львова задекларував знак «Самопоміч» і витрати на вивчення англійської мови


Мер Львова Андрій Садовий задекларував право на знак «Самопоміч», витрати на вивчення англійської мови у Лондоні і кредит в «Приватбанку». На його дружину зареєстровані кілька ЗМІ, в тому числі телеканал «24» і ZAXID.NET, а також власний будинок площею 660 м2 з земельною ділянкою у Львові.
Згідно з даними Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з матеріальних активів Андрій Садовийзадекларував зарплату мера у 107,3 тис. грн, позику у «Приватбанку» на 80,5 тис. грн. Окрім того, він заплатив 90 тис. грн за навчання. За даними ZAXID.NET, мова йде про дві тижневі поїздки до Лондона з метою вивчення англійської мови.
З нематеріальних активів Садовий задекларував право на знак «Самопомочі», набуте ще у 2006 році. Очевидно, мова йде про знак громадської організації, оскільки партія «Об`єднання “Самопоміч”» була створена значно пізніше.
На дружину львівського мера записана власність у семимедіакомпаніях, зокрема, «Радіо Люкс», телаканал «24» і ZAXID.NET. Катерина Кіт-Садова також має 49% ТОВ «Королівський двір»  компанії, що до 2014 року займалася управлінням кафе в Італійському дворику на площі Ринок у Львові.
Загалом Катерина Кіт-Садова задекларувала понад 750 тис. грн, отриманих в якості зарплати у ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс» (холдинг, що об`єднує усі її медіактиви), майже 16 тис. грн допомоги по догляду за дитиною до трирічного віку (у подружжя Садових п`ятеро синів), понад 45 тис. грн на банківських рахунках і 15 тис. USD готівкою. У серпні 2013 року Катерина Кіт-Садова також отримала безвідсоткову позику від ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс» у мільйон гривень.