Header Ads

 Борис Болотов

Російська Федерація стала главою Радбезу ООН

З 1 жовтня кермо управління Радою безпеки ООН на місяць перейшло до одного з її постійних членів - Росії. У дипмісії країни при організації розповіли, як буде організована її робота протягом жовтня.
Новину повідомляє «Преса України».

Головою Ради безпеки ООН з початку жовтня стала Росія - один з п'яти постійних членів організації (також Великобританія, США, Китай, Франція). Делегація від РФ буде організовувати діяльність організації на час кризи в сирійському питанні. Також на час її керівництва припадає вирішальна стадія виборів нового генсека організації. На цей пост в трійці лідерів за результатами попередніх голосувань претендують прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерріш, а другому місці - екс-глава МЗС Сербії Вук Єреміч, на третьому - глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.
Що стосується організації роботи Радбезу ООН на період верховенства Росії в жовтні, то вона буде зосереджена на країнах Африки і Близького Сходу. У дипмісії РФ розповіли про заплановані 20 засідань, присвячені темам конфліктів на вище згаданих територіях. 25 жовтня планується заслухати доповідь генсека ООН на тему «Жінки, мир і безпека», презентація якої відбудеться у формі відкритих дебатів.
«Центральним заходом російського головування стануть дебати 28 жовтня по співпраці ООН з регіональними організаціями: Організацією договору про колективну безпеку (ОДКБ), Шанхайської організацією співпраці (ШОС) і Співдружністю незалежних держав (СНД)», - заявили в російському представництві при Радбезі.