Header Ads

 Борис Болотов

Названо особу першого астронавта на Марс: Експедиція стартує за чотири роки


Незвичайного члена екіпажу планується включити до складу групи добровольців під час першого пілотованого польоту на Марс у 2020 році. Місія "The Mars 2020 Mission Investigations Announcement of Opportunity" стане найбільш значущим досягненням людства в освоєнні космосу, прийнявши естафету від висадки астронавтів на Місяць, повідомляють  Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Японська компанія «Yaskawa Motoman Robotics» витратила 400 мільйонів доларів для створення людиноподібного робота, якому дали ім'я Кайл. Призначення цього робота, крім, безсумнівно, рекламного, полягає в підвищенні шансів місії на успіх в разі зараження команди марсіанськими мікроорганізмами, наявності яких вчені виключити не можуть. Роботу марсіанська мікрофлора не зможе завдати шкоди ні при зборі зразків, ні при інших поставлених йому завданнях.
Крім стійкості до мікроорганізмів, робот характеризується здатністю працювати в водоймах і безповітряних просторах, що проблематично для людей. Показати робота компанія планує в 2017 році.