Header Ads

 Борис Болотов

Шанси на перемогу Трампа на виборах президента США перевищили 95%, – NYT


Авторитетне американське видання The New York Times за попередніми результатами виборів у США оцінює ймовірність перемоги кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа в 95%. Про це свідчать дані на сайті газети.
До початку голосування NYT прогнозувала перемогу Гілларі Клінтон.
Пише zaxid.net
Перевагу Трампа в президентській гонці забезпечили результати в так званих «штатах-гойдалках», які до останнього не могли визначитися зі своєю позицією. Саме перемога в трьох ключових з них дала Трампу ривок вперед і зміцнила шанси на перемогу. Мова йде про Огайо, Флориду і Північну Кароліну.
Так, в Огайо, який зазвичай віддає перевагу кандидатам від Демократів, за результатами підрахунків 89,5 % бюлетенів перемагає Трамп з 52,3% голосів. У той час демократа Гілларі Клінтон підтримали 43,3% виборників.
Огайо з 18 виборниками традиційно відноситься до числа штатів, які вирішують результат виборів. У штаті Флорида після підрахунку голосів за результатами виборів в США також перемагає Дональд Трамп.
Після обробки 99,97% бюлетенів Трамп набирає 49,1%, Клінтон - 47,7%. Варто відзначити, що Флорида з 29 голосами вибірників вважається одним з найважливіших штатів на нинішніх виборах.
Мешканці Північної Кароліни також підтримали кандидата від Республіканської партії. Трамп набирає 51,3% голосів, а Клінтон - 45,9%. На даний момент оброблено 97,89% бюлетенів.
Зазначимо, що згідно з останньою інформацією, лідирує Трамп з 244 голосами вибірників, у Клінтон - 215. Кандидат, який набирає більш ніж 270 голосів вибірників з 538, стає президентом.

До слова, світові біржі, курси валют, зокрема долара чуйнореагують на дані підрахунків голосів на виборах президента у США. Вони різко коливалися вгору і вниз в залежності від повідомлень про переваги кандидатів. На повідомлення про перевагу кандидата від Демократичної партії Клінтон котирування відповідали зростанням, а про перевагу республіканця Дональда Трампа – навпаки, падінням.