Header Ads

 Борис Болотов

Слідчі ГПУ проводять обшуки у львівській мерії


Слідчі Генпрокуратури проводить обшуки у приміщенні Львівської міськради щодо незаконного продажу земельної ділянки. Про це 15 листопада повідомила прес-служба ГПУ. У прес-службі мерії ZAXID.NET підтвердили, що у Ратуші працюють слідчі.

У Генпрокуратурі підозрюють, що чиновники мерії завдали серйозних збитків міському бюджету, продавши земельну ділянку за 52 млн грн, хоча ринкова ціна цієї ділянки ставить 140 млн грн.

Справу розслідує департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ за допомогою Нацполіції.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн, не зважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 млн грн, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах», – сказано у повідомленні ГПУ.

«Факт зловживання службових осіб може бути встановлений рішенням суду, але наразі це питання не розглядається у жодному суді. Є кримінальне провадження, яке ще не доведене до кінця. Сьогодні до нас прийшли представники ГПУ з постановою Печерського суду щодо проведення обшуків у приміщенні міської ради. Ми вважаємо, що нам немає чого боятися і ми погодились співпрацювати з працівниками ГПУ та дали їм усю необхідну документацію», - розповіла начальниця юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Йдеться про земельну ділянку площею понад 30 га, поблизу Рясне-2, яку голандська компанія «СіТіПарк Львів» придбала для будівництва індустріального парку. За словами Пайонкевич, слідчим ГПУ були надані відповідні земельні ухвали, тендерна документація, а також документи щодо оцінки землі.